Saturday, 20 April 2019

IKEA and Leo Burnett Saudi Arabia Give Respite to World Record Egg

Ikea World Record Egg


The famous Instagram egg earns its very own home furnishing solution.
When an egg earned near-instant celebrity on Instagram, IKEA felt for the effects of sudden fame it might be experiencing, and decided to do something about it.
Together with Leo Burnett Saudi Arabia, the home furnishings brand published a humorous print ad, offering its “TVEKSAM” egg cup as the perfect solution for Instagram’s reigning record-holder to take a break from the demands of fame.
At 47 million likes and counting, there’s no doubt the World Record Egg could use a place to rest.

Belajar Coding (HTML)

Sambung balik, cerita kenapa aku malas nak menulis blog.

aku ni jenis budak yang suka try bende baru, lepas down sorang-sorang.
haa itu lah aku. haha


So, after aku da buat acess website tu aku macam curious la macam mana dorang buat. lepas tu apa yang ada dekat dalam tu?? so aku explore explore.

then aku search la, tetiba dalam internet tu ada blog? aku macam BLOGG? apa bende tu?

so aku godek godek, aku baru tau blog tu macam diary tapi online version digital and orang boleh baca lepastu ada graphic video macam-macam la.

aku interested gila nak belajar. Then aku tengok ada orang buat tutorial coding dekat blog aku macam WWOWWW!?? so kiranya dengan coding ni la dorang jadikan blog? aku pun pelik nombor and text boleh jadi graphic (HTML) so dari situ aku start belajar search tutorial hampir ke semua pelusuk dunia la aku belajar, tapi takde guna passport la sebab semua hujung jari je kan

Image result for coding

start dari situ aku belajar sorang-sorang sampai aku tak tidur malam la sebab aku memang minat nak belajar and nak tau macam mana bende tu terjadi. Alhamdulilah lepas da banyak kali error akhirnya jadi jugak la. memang melompat lompat la aku bahagia sebab aku boleh buat blog. haha macam bengongkann ye la budak kot time tu mana tau apa-apa

Friday, 19 April 2019

5 Reasons Why Ecommerce Is So Important For Your Business

From startups to small businesses right through to huge brands, there are a huge number of companies that can benefit from their own ecommerce website, where they can sell their own products or services. In todays competitive and convenience focused society, no longer do consumers want to venture to the high street in order to buy items, instead consumers want to shop from their own homes, making ecommerce a flexible solution for both businesses and buyers. 

If you’re still on the fence about launching an ecommerce store then look no further, here’s the top 5 reasons ecommerce is so important for your business and just how you can benefit from moving online this year!  

Can Broaden Your Brand 

Ecommerce is an ideal way you can take your brand from a traditional brick and mortar store to an innovative, well loved brand. By offering great products 24 hours a day along with online customer service, blogs and social media, no longer is your business one singular store, with an online presence your business can be the home of your products and the general home of your business, allowing you to fully expand your product ranges without having to worry about moving locations or worrying about not being able to expand your business.   

It’s More Convenient  

An online store is available all day, every day meaning your customers can visit your store at all times, no matter what their schedule might be. These days people don’t always have the time to physically go shopping, instead more and more people are choosing to shop online to find the items they want or need and if your business can offer this for your customers there’s no you shouldn't appeal to a wider range of customers all looking for a convenient and flexible experience.  

Increase Your Reach 

Due to the internet’s accessibility, millions of people across the world can view your website at any time, meaning that for those looking to expand their businesses and reach out to a larger audience, you have many more opportunities to do so. Compare the amount of people you can reach through a website to the amount you can reach through a high street store or local advertising, there’s no reason you shouldn’t look at taking your business online if you’re looking to improve your reach.  

Gives You Marketing Opportunities 

Your website is one of the best marketing tools your business has, not only can the use of SEO when building your site lead to more chances of your business getting found in search engines, but a huge number of marketing techniques can also work alongside your website, including pay per click advertising, your social media marketing and your email marketing, all of which can include links back to your website.  

Scalable 

As your business grows it’s very likely you’ll want to grow your product range and your target audience, as well as develop your business for customer requirements and consumer demand. An ecommerce site let’s you scale your business accordingly, allowing you to add more lines, add more payment options and even grow when you choose to ship to, without having to worry about changing your location or moving to a larger premises like you might with a brick and mortar store.

Ecommerce offers business a whole range of opportunities, from marketing opportunities to increasing your products ranges to generating more sales and with an optimised and well developed website you can not only achieve these goals but also offer your customers  a round the clock, convenient service, that can boost your business.

Are you looking for an ecommerce solution? Why not speak to our team to

Kenapa aku malas nak menulis ?

Wadup guys, Harini aku nak luah sikit perasaan taktau la tetiba nak moody.

aku lama tak update blog bukan sebab aku busy ke apa,
actually busy la jugak tpi tu la aku banyak buat bende yang mengarut, haha

aku bukan budak yang pandai cerdik, masa sekolah pun karangan hauk gila dan aku pernah gagal BM.

Image result for failed paper

What? Gagal BM kau belajar bahasa apa dik oii klau BM boleh gagal, tu lahh. aku pun taktau nak cakap macam mana sebab aku tak minat nak menulis kalau baca lagilahh tapi nasib baik la reti menulis dan membaca. bodoh teruk aku ni

aku jenis budak yang pelik kot.
sebab aku memang sejak kecil,
aku memang gila dengan computer dan game.

sampaikan masa dulu zaman internet pakai jaring.
aku nampak billboard ada website aku terus balik rumah terus search internet sebab aku nak tau apa ada kat website tu. aku memang gigih la sampai bergaduh dengan abang aku rebut nak guna computer,

bila aku dapat acces website tu aku macam WOW!! macam mana dorang buat ??
Curious aku makin tinggi tentang internet

Tuesday, 16 April 2019

Akhirnyaa ! aku ada server sendiri

alhamdulilah, lepasni blog ni akan tukar ke .com
actually aku da pernah buat sebelum ni tapi sebabkan aku tak suka,
kene guna template and aku tak boleh customize so sebab tu aku malas sambung.

lepasni aku buat freelance website so sape nak buat website boleh roger aku. hehe


Tuesday, 26 March 2019

3 BUDAK GEMOK KENE RUSH DEKAT SELAYANG !!


Masa nak otw balik ke rumah actually tu laluan hari2 aku balik rumah 
tiba2 aku nampak apasal macam meriah sangat ni ? ada kenduri kahwin ke malam2 ni ye la lampu siap lip lap pulak macam best je.

so aku tengok eih eih! macam lepaking, dia punya  konsep macm lepaking la.
time aku pegi tu mmg ramai orang kat atas lepak kira full house la.

then, aku balik rumah dulu roger member aku manaoo jom makan laparr ni.
then kita orang makan kat situ memang angsyen juga la acah2 tengok view selayang padahal takde apa pun. 

aku pun order la makanan set nasi ayam kicap gelek harga dia RM8
lepastu aku order minum air limau ais RM3.50 

pada pendapat aku makanan dia not bad la 
takde la pedas sangat biasa2 je la

so rating yang aku boleh bgi 7/10






lepastu member aku cakap wei, semalam tempat ni kene rush ramai polis
aku macam errrr? okay tapi aku taktau la sebab apa.. haha

Kehabisan minyak bersama abang bustamam mokhtar top photographer malaysia


*dekat gmbar ni sebernya abang bustamam letak tangan dia kat bahu aku tpi aku tinggi sangat.haha*

siapa Bustamam Mokhtar? meh sini aku intro sikit 
seorang yang sangat berpengalaman dalam bidang fotografi dan melalui kerja fesyen yang ditonjolkan, Bustamam boleh dikatakan antara jurugambar yang berjaya membina standard baru bagi majalah fesyen di Malaysia. Tiga daripada kulit sebuah majalah fesyen tempatan yang dihasilkannya berjaya memenangi anugerah emas dan perak bagi Magazine Publishers Association of Malaysia Awards.
Wajah terkenal yang pernah menjadi rakaman lensa Bustamam pula termasuklah, peragawati antarabangsa, Lin Tan; artis antarabangsa Michele Yeoh dan Anita Sarawak serta penyanyi tersohor tanah air, Datuk Siti Nurhaliza.
Kepada yang masih belum mengenali Bustamam, beliau merupakan seorang jurugambar profesional yang mengkhusus dalam bidang fotografi fesyen. Banyak menimba ilmu di Jepun dalam bidang fotografi dan setelah itu berkhidmat dengan Utusan Malaysia dan kini memiliki perniagaan fotografi miliknya sendiri.
Bustamam merupakan seorang jurugambar yang disegani dalam industri fesyen, penerbitan majalah dan pengiklanan di Malaysia. Studio fotografi White Studio milik beliau adalah merupkan diantara yang tercanggih dan terbesar di Malaysia! masa kat university aku belajar tentang abang bustamam.
pada hari sabtu yang lalu, aku ditugaskan untuk join photoshot bersama abang bustamam mokhtar. aku sekarang sedang praktikal. tugas aku untuk merakam video dan edit video dalam studio tu, setelah habis je photoshot tu aku diarahkan untuk tunggu sebab nak transfer file ye la 225gb kot kau rasa?? dalam jangsa masa 3 jam. 
abang bustamam da lapar time tu so dia tanya aku nak makan ke ? or nak tunggu. aku macam malas nak makan so aku tunggu je la. then dia tanya balik betul ni? sebab lama tau. then, aku pun cakap okay nak ikut.
dalam perjalan nak makan tu banyak bende lah dia tanya kita berborak macam-macam, dia pun terkejut sebab aku pernah bekerja dengan alif syukri dalam tempoh 1 bulan je la. masa dah habis makan tu nak otw balik sebab nak tengok file yang da transfer tu da siap ke belum. so, masa nak start tu tiba2 tak boleh start aku pun macam pelik then aku cakap cuba buka lampu sebab biasanya klau bateri habis lampu tak menyala tpi masalahnye time tu bateri menyala. lepastu staff dia tegur tadi nak isi minyak kan? minyak tadi rasanya berkelip. so aku macam DAYUM! minyak takde, aku pun keluar pergi bengkel mana tau kot2 ada minyak lebih tpi abang tu cakap minyak baru je habis. aku macam =,=" okay klau macam kat mana yer stesen minyak terdekat dia cakap jauh jugak. so aku macam errrr~ boleh tak tolong belikan saya bagi duit, anak bustamam cakap takpe saya boleh lari. aku macam like seriously? jauh kot nak lari. pastu aku cakap takpe naik moto senang cepat, then mamat tu naik rr nak taknak aku kene la naik sebab nak pegang botol. dah beli minyak tu corong pulak takde so abang bustamam amik ranting cucuk lubang tu dengan potong botol mmg diy betul la, dia cakap hasil tengok kat pinterest. pastu otw balik tu kita semua berhuhu . 
moral of the story kalau minyak da berkelip tu tolong la isi minyak yer. haha